Gör om en gammal butik till nattklubb

Gör om en gammal butik till nattklubb

Att bygga om en gammal före detta butik till en nattklubb med pub och scen kan vara en riktigt kul idé. Som före detta butik så har lokalen nämligen ofta en viss karaktär som det går att involvera i såväl inredningen som marknadsföringen för att sticka ut och bli något som folk kommer ihåg och berättar om för sina vänner. Det finns dock några saker som du måste tänka på när du ska göra en sådan ombyggnation.

En av de främsta sakerna är så klart att välja ut rätt ljusutrustning som är anpassad efter lokalen – läs mer här om ljusriggning och annan utrustning för att kunna uppnå bästa möjliga resultat på scenen. En annan sak att ta i beaktning är att en nattklubb är mer högljudd än en butik vanligtvis är, och att den dessutom är det på kvällen och natten. Därför är det viktigt att du ser till att du inte stör dina grannar, då klagomål kan leda till att klubben tvingas stänga ned.

Vibrationer nedåt är de största problemen vid ljudisolering

Se till att skaffa och installera en bra ljudisolering – det finns flera olika typer av lösningar beroende på hur din lokal ser ut och var grannarna befinner sig relativt till dig, såsom att höja upp golvet på pelare för att bryta av ljudet. Har du grannar på våningen under dig så är det något särskilt att tänka på:

”Det är just vibrationerna nedåt man vill bli av med för att inte störa grannar”
Så säger kulturarbetaren och pianisten Anders Teglund till Hem & Hyra, som rekommenderar lösningar som absorberar vibrationer i golvet.