När tåget är fullt till festivalen

Festivalen nalkas och tåget är fullt sedan månader tillbaka. Det är dags att tänka på hur man ska ta sig till festivalen. Efter att alla försök har gjorts för att hitta skjuts och att hitta en sovplats som inte innebär snuskig camping så kan det börja kännas motigt. Men det finns helt klart lösningar på problemet och det är lätt att hitta en begagnad bil då bilweb har över 25 000 bilannonser på lager.

festival med rockband på scenNär man talar om festivaler så är det ingen hemlighet att det är sommarnöjet som gäller för ett flertal personer. Varje år så kommer sommaren som ett brev på posten och det är ett flertal som tidigt laddar inför årets musikfestivaler. Det kan också bli en spontan idé att plötsligt dra på festival. Risken med det är dock att tågbiljetterna är slut och att festen är alldeles för nära inpå för att hinna ordna med sovplats och skjuts. Då är en egen bil ett måste, men den där lilla nissan micra kanske inte får in dig och ditt gäng samt all packning. Varför inte skaffa ett riktigt slit och släng till bil med kapacitet för flera festivalbesökare intryckta?

En skåpbil eller kombi som festivalåk

Man behöver ju självklart inte köpa den dyraste bilen man hittar och det positiva med en begagnad är ju just att den är billigare än en helt ny bil. Det sköna med att ha en begagnad bil är att den kanske går på sitt sista varv och då är den perfekt som festivalbil. Att tänka på innan man köper bilen som ska ta en ner eller upp till festivalen är att den är stor nog att sova i, men också hur mycket den kommer att dra i bensin. En stor skåpbil drar i regel mer bränsle än en mindre kombi för den som anser sig få plats i skuffen.