Ny festival i Göteborg

Ny festival i Göteborg

Dragplåstret till Göteborg har länge varit festivalen Way out West men denna får nu konkurrens av en ny festival som kommer till staden – nämligen Garden som ska dra igång på självaste nationaldagen.

Way out West 2017 hade en hel del kända artister på sina reklamposters för att locka folk till festivalen, samma gäller för i år men frågan är om de verkligen kommer bli även 2018 mest välbesökta festivaler. Nu har festivalen nämligen fått en konkurrent i form av den sprillans nya festivalen Garden som valt att ha indierockbandet The National som drgplåsterl. Det är en endagsfestival som kommer till Göteborg och ska såklart dra igång på självaste nationaldagen. Till Expressen säger arrangören att man tagit inspiration till festivalen, inte från Way out West, utan från bland annat British Summer Time som är bosatt i Hyde Park, England. Som namnet avslöjar kommer Garden att hållas i en trädgård även i Sverige och man har valt Trädgårdsföreningen som plats. Men vem är då arrangören bakom festivalen? Det är faktiskt FKP Scorpion vilka tidigare arrangerat Håkan Hellströms två senaste konserter på Ullevi och även arrangerat Bråvallafestivalen bland annat. Såhär säger man i en intervju:

”– Vi har tagit inspiration från bland annat British Summer Time i Hyde Park, där grym musik blandas med skönt häng i en avslappnande parkmiljö, säger Rickard Nilsson, bokare hos FKP Scorpio, till GP.”