Stötta din favoritartist, och se till att andra stöttar dig!

Ett sätt att visa att man gillar ett visst band eller en särskild grupp är genom att ha en särskild stil, eller bära deras tröja. På så sätt visar man både vem man själv är, och stöttar artistens verksamhet. Många artister låter trycka upp tröjor och andra grejer som de säljer på konserterna. För visst vill man visa att man gillar sina idoler! Om man har varit på en konsert vill man såklart ha med sig ett minne hem. Det kan också vara snyggt med en affisch eller en keps. På bandbutiken.se kan du surfa in och beställa bandtröjor till ditt eget band, och många andra produkter för att promota er verksamhet.

Men kan man bära bandtröja med värdighet?

Detta frågar sig Fredrik Strage, ackrediterad musikjournalist och självutnämnd ängslig kille. I en krönika i DN resonerar han kring om bandtröjornas tid kanske är förbi? Hans älskade nittiotal är över, och han menar att unga killar idag helst vill se ut som brittiska aristokrater från tjugotalet. Det är inte längre supercoolt att visa vad man lyssnar på för musik, åtminstone inte bland modemedvetna stylister. Strage kommer fram till att bandtröjan ändå är okej, och att han inte kommer att sluta bära den. Strage bjuder även på ett litet modetips till de som själva har ett band:

Slutligen finns en viktig tröjregel för artisterna själva. Det är absolut förbjudet för ett band att bära sina egna tröjor på scen. Att artister väljer tryck med andra artister är kreativt (som Madonnas Kylie Minogue-tröja på MTV-galan 2000 eller Dave Gahans New York Dolls-tröja runt 1984). Men musiker som klär sig i sina egna turnétröjor liknar inte rockstjärnor utan roddare.